Je lichaam onthoudt trauma, spanningen, stress, emoties en pijnen.

The power of you, de naam zegt het eigenlijk al… Jij hebt jouw eigen sleutel naar verbetering en heling in handen. 

JIJ BENT jouw EIGEN medicijn!

BRTT en/of TRB kan je helpen ontladen, wat je lichaam al zo lang heeft vast gehouden.

 

Ben jij benieuwd? Lees dan even verder om meer te weten te komen over BRTT en/of TRB. 

Ons lichaam slaat alles op!

Jouw lichaam zit vol met ervaringen, herinneringen, emoties en gevoelens die je gedurende jouw leven hebt mee gemaakt. Dit begint al vanaf het eerste moment dat jij in jouw moeders buik zit. 

Van verdriet, woede, schaamte tot aan angst. Groot of klein, deze gebeurtenissen laten zijn sporen achter in het lichaam. Vaak stoppen we ze weg, negeren we ze en/of we praten er niet meer over. We gaan gelijk door na een heftige gebeurtenis/ervaring/trauma. 

Al die onverwerkte gebeurtenissen, emoties en gevoelens zorgen voor spanning. Deze spanningen worden door het lichaam weer vastgehouden, waardoor er chronische stress ontstaat. En wanneer je meerdere of langdurige heftige situaties meemaakt, dan stapelen deze spanningen  zich op. 

Het lichaam kan die spanningen niet kwijt, waardoor deze opgeslagen spanningen voor bijvoorbeeld voor lichamelijke klachten kunnen zorgen.

Jouw lichaam kan in de overlevingsmodus raken, waardoor er geen tijd en ruimte is voor groei, genezing en/of herstel. 

Primair gedrag bij een heftige gebeurtenis.

Wanneer ons lichaam in de overlevingsmodus zit, gaat ons bloed voornamelijk naar onze spieren en gewrichten. Dit heeft als reden dat ons lichaam zich klaar maakt om in actie te komen. Om te gaan vechten of vluchten.  

Wanneer je een hoge mate aan spanningen, chronische stress en/of trauma’s hebt geef je jouw lichaam het signaal dat het zich klaar moet maken om te vechten/vluchten. 

Ons lichaam is van oorsprong gemaakt om kortdurende stress te kunnen ervaren wanneer er gevaar dreigt. Om vervolgens weer terug te kunnen naar de normale staat van zijn.

Je lichaam is dus uit balans, wanneer je een voortdurende spanningen, stress en dergelijke ervaart. 

In de natuur hebben dieren geen voortdurende stress, spanningen en/of trauma’s. Zij schudden  zich meteen uit, nádat ze een schokkende en/of heftige ervaring hebben meegemaakt. 

Wij als mens zijnde vergeten om dit natuurlijke proces van het lichaam te volgen, wanneer we een heftige ervaring hebben meegemaakt.

Een situatie in het nu kan in het onderbewuste een trigger zijn op een gebeurtenis in het verleden. 

Body Remembers Trauma Therapie (BRTT)

Met zowel de BRTT- en TRB methoden wordt er naar gestreefd om deze oerreactie opnieuw te activeren.

Tijdens de BRTT  zet je jouw eigen lichaam in, zodat jij daardoor alle (oude/opgeslagen) spanningen, stress, emoties écht los te laten. 

Dit kan zijn van de dagelijkse stress, spanningen tot aan de langdurige en chronische stress. 

Je gaat tijdens lichamelijke oefeningen compleet uit je hoofd en samen op zoek naar jouw lichaamsgeheugen. Dit zijn de onbewuste processen in jouw lijf.

Tijdens een BRTT- en/of TRB sessie kan jouw lichaam bewegingen gaan maken wat te maken heeft met een vecht-, vlucht- en/of bevriesreactie.

Door de trillingen en bewegingen in je lichaam toe te laten, wordt er een signaal naar je sympathisch zenuwstelsel gestuurd die de vecht, vlucht of vries reactie activeert.  Het kan dus zijn  dat je met je vuisten op een kussen wil slaan (fight), je voeten willen bewegen om te vluchten(flight) of je kan ervaren dat je lichaam of bepaalde lichaamsdelen bevriezen (freeze).

Door dit toe te laten kan je lichaam ontladen waarna er ontspanning en ontlading kan volgen.

Trauma Release Breathwork (TRB)

Onze ademhaling is de meest krachtige tool die wij zelf bezitten om snel tot rust te komen in stressvolle situaties. 

Niemand heeft het je ooit geleerd. En toch doe je het al sinds jouw geboorte. Je ademt de hele dag door, wel zo’n 20.000 keer per dag. Het is dus heel begrijpelijk dat je niet altijd op jouw ademhaling let en daarnaast door hebt wat een bewuste ademhaling voor je kan doen. 

Wist je dat je met een bewuste ademhaling trauma’s – emoties – stress kan loslaten? 

Je kunt zelfs oude patronen doorbreken en je lichaam bevrijden van pijnen. 

Bij TRB ga je bewust ondiep, langzaam, diep en sneller ademen. Door deze krachtige oefeningen kunnen er emotionele en fysieke spanningen vrij komen. 

Je gaat contact maken met jouw onderbewuste, waardoor ervaringen/gebeurtenissen verwerkt kunnen worden die je (onbewust) geblokkeerd hebt. 

" Unprocessed emotional wounds don't just go away. They live in our bodies and show up as triggers."

Psoas, spier van de Ziel

Psoas spier ~ De spier van de ziel

Opgeslagen spanning en trauma’s in het lichaam liggen vaak opgeslagen in de Psoas spier. 

De Psoas spier zit in het bekkengebied en bevind zich tussen de bovenkant van het dijbeen en de onderzijde van de wervelkolom.

Deze spier wordt ook wel eens de spier van de ziel genoemd. 

Deze bijzondere  spier reageert als eerste wanneer je in de vecht-, vlucht- en/of bevries modus komt. Dit komt doordat deze spier jouw boven- en onderlichaam met elkaar verbindt.  

Tijdens de Power of You sessie wordt deze spier geactiveerd waardoor je d.m.v. lichaamseigen trillingen los kan laten. Deze trillingen zorgen ervoor dat jij de opgeslagen/oude of misschien wel dagelijkse spanningen kan weg trillen.

Het is echt bijzonder om te ervaren dat jij zelf in staat bent om jezelf te helen.

Hoe ziet een sessie eruit ?

1. Uitgebreide intake vragenlijst over jouw levensloop.

2. Op basis van jouw antwoorden zal je een BRTT- , TRB sessie of een combinatie van beide ontvangen.

3. BRTT sessie bestaat uit een aantal lichamelijke oefeningen om de Psoas spier te triggeren

TRB sessie bestaat uit een aantal ademhalings- oefeningen die zowel het parasympatische en sympathische systeem activeren.

5. Nazorg via de Voxer app. Je kan me een tijdelijke periode naderhand nog vragen stellen. Ook check ik altijd bij je in hoe het met je gaat.

Bij deze sessie hoef je niet te dealen met jouw gedachten, omdat al je aandacht automatisch uitgaat naar je adem en/of lichaamsoefeningen.

BRTT & TRB , ademhaling

Wat kan je na een Power of You sessie verwachten?

Je kan het volgende ervaren, zoals bijvoorbeeld :

 1. Vermindering van lichamelijke klachten zoals rug, nek en schouderklachten;
 2. Heling van onverwerkte spanningen, stress en/of trauma;
 3. Een verbeterde nachtrust;
 4. Het zorgt voor ontspanning in het bekkenbodem gebied;
 5. Het kan je meer energie geven;
 6. Betere focus en concentratie;
 7. Verhoogde eigenwaarde;
 8. Vermindering van fysieke, emotionele , energetische onrust;
 9. Beter kunnen omgaan met gevoelens en emoties;
 10. Verbetering immuunsysteem.

 

Je actief focussen op jouw ademhaling en/of lichaam, maakt je los van je gedachten en verbindt je met je lichaam en de energie die daardoorheen stroomt.

Klinkt goed toch?

Voor wie

Deze sessie is voor jou, wanneer je voelt dat echt ervoor wilt gaan! 

Ik wil de volledige aandacht voor jouw proces hebben. Daarom zijn de sessies zijn daarom ook op individuele basis. Gemiddeld duren de sessies tussen de 2,5 – 4 uur. 

Deze sessie is geschikt voor jou als je op zoek bent naar:

 • Het hele van (geboorte) trauma 
 • Het verminderen en verlichten van angsten. 
 • Het verminderen en verhelpen van dagelijkse/chronische stress en spanningen.
 • Vermindering van rug-, nek-, schouderklachten.
 • Verbetering van jouw nachtrust.
 • Verbetering van algehele ontspanning.
 • Verbetering van focus en energie. 

BRTT en/of TRB is o.a. toepasbaar bij:

 • Stress 
 • Spierpanning (chronisch)
 • Piekeren
 • Pijn
 • Emoties en gevoelens zoals verdriet, schaamte boosheid, frustratie, angst. 
 • Gebrek aan eigenwaarde
 • Concentratie problemen
 • Slaap problemen
 • Trauma
 • Rouw

De ervaringen

Heb je nog vragen? Dan beantwoord ik ze hier. Hieronder veelgestelde vragen

Aan het deelnemen van de Power of You sessie zitten een aantal contra-indicaties. Voorafgaande aan de sessie, ontvang je een vragenlijst . Hierdoor word het voor mij inzichtelijk of je voor de combinatie of alleen een enkel onderdeel van deze sessie in aanmerking komt. Het is daarom van groot belang dat je de vragenlijst zo zorgvuldig en eerlijk invult!

Nee, dit is absoluut geen must. Ik leg je voorafgaande aan de sessie alles uit in Jip en Janneke taal. Deze sessie is voor zowel een beginner als een wat gevorderd iemand geschikt. 

Gemiddeld duurt een sessie 2,5-4 uur. De tijdsduur heeft de maken of je alleen  of een combinatie van een TRB- en/of BRTT sessie vanwege contra-indicatie’s ontvangt. Daarnaast is ons lichaamsproces niet te sturen. Ik wil dat je de vecht-, vlucht- en/of bevries reactie kan afmaken, waardoor je echt los gaat laten. Soms duurt het gewoonweg wat langer. Plan jouw terugreis dus niet te strak op het einde van de sessie. 

Op voorhand ontvang je een vragenlijst. Deze lijst is erg belangrijk om jou een passende sessie te kunnen geven. Ik vraag je daarom om deze vragenlijst zo goed en eerlijk mogelijk in te vullen. 

Daarnaast is het fijn om makkelijk zittende kleding aan te trekken. Geen knellende kleding. Laagjes kleding is prettig tijdens de sessie. Neem eventueel ook een setje kleding mee, voor het geval je wat meer gaat zweten, enz. 

Naar aanleiding van de vragenlijst, kan het zijn dat ik contact met je opneem. Vaak zijn dit vragen omtrent medicatie. Samen stemmen we af wat het beste is om te doen.

Medicatie kan een invloed hebben op jouw zenuwstelsel en jouw ervaring onderdrukken of zelfs vervelend maken.

Laat pijn medicatie en andere pijnstillende middelen zoals voor een week achterwege. bijvoorbeeld neussprays 

Dit kan zeker! Je kan een online call van 30 mij aanvragen, waarbij we jouw specifieke situatie kunnen doornemen. We kunnen samen bekijken of ‘The power of You ‘ sessie voor jou geschikt is of dat je beter naar een andere sessie kan gaan kijken. 

De algemene voorwaarden vindt je in de link van de vragenlijst. Daarnaast zijn ze ook nogmaals te vinden onderaan deze pagina.

Ja, je kan gewoon eten voor deze sessie. Wel raad ik je aan om licht te eten, omdat het niet fijn is om met een volle buik de sessie in te gaan. Ieder lichaam reageert anders. 

Staat je vraag er niet bij? Stel ‘m via dit contactformulier of mail.

Contact